EGOForfatter/skribent/fotograf. Over middels engasjert.
Med ønske om å kommunisere uten å måtte søke medlemskap.

Betraktninger og utbrudd ble opprettet fordi jeg har en sterk interesse for byutvikling (antakelig utløst i tidlig alder på grunn av en arkitektfar som var mer opptatt av livet i byene enn av fri natur). Etter seks år som drammensborger, i nærkontakt med den tverrpolitiske visjonen om et nytt og bedre Drammen innen 2011, hadde interessen fått et velutviklet rotsystem, så da jeg i 2006 kom tilbake til min fødeby tok det ikke lang tid før jeg fikk ferten av de store omveltningene som var i ferd med å materialisere seg i Oslos vannkant. Jeg begynte å ta bilder. Så begynte jeg å gå på møter – og notere. Etterhvert opplevde jeg det som frustrerende at de såkalte signalbyggene i denne storstilte utbyggingen la beslag på all oppmerksomhet, både i mediene og hos befolkningen generelt. Hva med resten? Helheten? Hva med denne?

Bloggen gir meg mulighet til å kommunisere andre sider enn signalbygg, det som skjer utenfor rampelyset.

Alle tekster som omhandler Bjørvika finner du under fanen TETT PÅ BJØRVIKA:TEKSTER.


Under fanen BORGEN-BLOGG finner du lenke til en blogg spesielt opprettet for kulturhuset Borgen, beliggende i Middelalderparken, mellom Gamlebyen og Bjørvika. I tyve år har Borgen eksistert som produksjonsarena for hundrevis av kunstnere, musikere og spesialhåndverkere. Nå skal huset rives, på tross av at Fjorbyplanen av 2008 etterlyser akkurat den typen kultur som eksisterer i Borgen. For Borgens skyld har jeg beveget meg ut av skrivemodus og inn i aktivisme, og siden juli har aksjonsgruppa Borgen Brenner jobbet kontinuerlig for at Borgen skal få stå. Er du interessert finner du alt du trenger å vite på denne bloggen.


Tidligere i år (april/mai 2012) var jeg også med på å etablere Herligheten parsellkollektiv i Bjørvika. Interimgruppa bestod av Anne Beate Hovind som trådtrekker og representant for kunstprosjektet i Bjørvika, samt fem aktivister med ulike ambisjoner og urealistiske forventinger til omgivelsene. Resultatet var overveldende. Jeg har fortsatt som styremedlem.Her og der, innimellom alt om Bjørvika, finnes også en og annen bloggslenger som ikke har noe med Bjørvika å gjøre. Sånn er det.

Jeg har en hjemmeside:

Mailadresse:
kristinvonhirsch(at)gmail.com
tel: 
90 29 51 19

Vedrørende bloggstoff: Noe du vil bruke? Spør først så blir vi enige. Copyright.

Foto: Andreas Paleologos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar