IKKE BJØRVIKA

25.07.2012

Har vi et hjerte eller har vi et hjerte?

Hva betyr egentlig regnbuesanger, minnedager og omfavnelser når vi samtidig er i stand til å fremvise en slik åpenlys forakt for et folkeslags nød og ulykkelige situasjon at vi regelrett jager dem fra de samme gateløpene som for et år siden var dekket av roser?
LES MER 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––  
24.01.2012

Smått fra super’n:

”Wasa har lansert nye mellommåltids-løsninger som du kan nyte uten dårlig samvittighet!”
– Å, jeg vet ikke det Wasa. Hvordan kan jeg nyte tre skjefuller eplepuré toppet med tre gram knekkebrødputer uten dårlig samvittighet når emballasjen består av:
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
08.01.2012

Fremtiden som aldri ble

Min far var fremtidsoptimist. En moderne mann, formet av den nye vestlige verden. Den som begynte å ta form etter 2. verdenskrig. Han leste og leste, om grensesprengende oppfinnelser, guders død, space. For ikke å snakke om det nye livet på jorden …
” Når du blir voksen, Kristin, har alle sin egen flygende tallerken, og vi slipper å lage mat, for all næring vi trenger får vi fra små firkanter med konsentrert energi.”
LES MER

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– 
17.10.2011

Fett fra fortiden

Hver tid sin ”verste krise ever”, hver tid sitt ”beste band ever”, hver tid sin mest ”revolusjonerende diett ever”.
LES MER

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
23.07.2011

Fredag den 22.juli 2011

klokken 15:20.
Kjører langs det gamle universitetet i Oslo sentrum. Et smell. Ikke noe vanlig smell. Bilen rykker. Jeg hopper. Nå skjedde det, tenker jeg. Nå skjedde det jeg ofte har tenkt og fryktet. Det smellet …

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
16.07.2011

Tines siste på markedsføringshimmelen 

Bunnen av lavmål er nådd. Går det an å si det? Hvis det går an: gratulerer Tine, vår alles meierimonopolist, i sommer har du nådd bunnen av lavmål.  

LES MER

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
03.07.2011

Lyd og ulyd

En gang rundt år 2000 flyttet jeg inn i et gammelt boligstrøk i nærheten av en tilårskommen riksvei. Den heter Riksveg 119 og går fra Drammen til Svelvik – i smale svinger langs Drammensfjorden.   

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
26.04.2011

Facebook Memorial

Forleden fikk jeg en ny venn, og fant en gammel.
Sist jeg så dem begge var på A-hus. Det var i fjor, på forsommeren. Naturen var sprekkeferdig, trærne så lodne de bare kan være på den tiden av året. Willy lå i enerom og var så slank at han nesten ikke syntes i sengen. Heldigvis var øynene de samme – og stemmen.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
31.03.2011

Brølekor og lynsjestemning i Aftenpostens debattsentral

Lørdag 26.3 skrev forfatter og journalist Kjetil Østli et brøl. Ikke et hvilket som helst brøl, men et likestilt brøl. Han brølte ut den kvelende kjedsomheten som ofte følger i kjølvannet av daglig omsorg for små barn. Han brølte også ut sin lengsel etter grensesprengende ekspedisjoner i livets randsoner – der han aldri mer ferdes på grunn av dette likestilte familielivet han lever. 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
24.03.2011

Rock'n roll Marte!

De to siste årene har jeg jobbet med et dokumentarbokprosjekt. Resultatet kom ut sist høst. Boken handler om mennesker som går mot strømmen, som våger å velge et liv på tvers av samfunnets oppsatte rammer. Slike mennesker er interessante fordi de insisterer på at et liv i randsonen er like verdifullt som et innen A4. Dette igjen, utfordrer den såkalte normaliteten et demokrati dyrker for å kunne fungere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar