08.05.2012

Hurra for HERLIGHETEN!!!!

Så langt (fristen for å melde sin interesse for parsellhage går ut i dag) er det 520 husstander som har meldt seg på trekningen om de 55 parsellene som til helgen etableres mellom luftetårnene i Bjørvika. Det sier en del om folk i sentrumsområdene.

Byfolk trenger ikke en diger hage uten naboer, vi drømmer ikke om å pisse ufortrødent fra tarrassen en tidlig morgenstund. Det betyr ikke at vi ikke vil lage hager. Ikke egentlig noe nytt, for det er ti års ventetid på det som finnes av parsellhager og kolonihager her i byen.

Men det sier noe annet også, for når folk viser så mye entusiasme og glede i møte med et såpass sinnsykt og i utgangspunktet ganske urealistisk stunt som dette, vitner det om et engasjement og et ønske om å delta i/være en del av utviklingen av våre egne nærområder. Vi er byrotter, vi bor tett uten å se altfor mye til hverandre, så denne drømmen om møteplasser der vi GJØR ting i fellesskap, der vi skaper noe, ikke bare konsumerer og promenerer i ferdigstriglete omgivelser, er tydeligvis tilstede i mange flere enn noen få.
DET er fantastisk og gledelig å oppleve.
Og når responsen kommer som den gjør nå, er ikke dette lenger virkelighetsfjernt eller "på jordet", det er virkelig.

Så til helgen ruller Herligheten igang. Fredag kommer containere, jord, pallekarmer og fiberduk. Lørdag holdes dugnad der karmene settes opp og fiberduk kuttes, og søndag den 13. mai blir første dag i Herligheten. Da møtes de heldige 55 til dyst for å fylle jord i karmene sine. Tilgang på vann får vi ikke før i neste uke, så vi må vente litt med såingen, men det skal bli veldig moro likevel!

LES MER OM HERLIGHETEN I AFTENPOSTEN

SISTE MULIGHET TIL Å MELDE SEG PÅ I DAG!

Her skal Herligheten ligge. Foto: Kristin von Hirsch

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar